Mirjana Belić-Koročkin-Davidović & Radivoje Davidović

 

snimio-vladeta -stojic

Snimio: Vladeta Stojić

   U utorak 25. novembra 2014.godine, u Pozorištu na Terazijama, „Scena Zablaćanski“, u Beogradu predstavljena je knjiga „Eugen Verber, glumac, prevodilac, judaista...“.

   Posećenost je bila ogromna (160 ljudi) koji su s velikom pažnjom pratili izlaganja o knjizi Filipa Davida, Dejana Čavića, Ratka Adamovića, Žarka Čigoje i autora.

   U pravoj pozorišnoj atmosferi, promociju su uveličali Tatjana Olujić, violinistkinja uz klavirsku pratnju Darinke Paunović, dok je odlomke iz knjige kazivao i čitao glumac Milan Caci Mihailović.

   Program je znalački vodio novinar Zvonko Pešić.

   Promociji je prisustvovao i unuk Eugena Verbera Jovan Verber sa suprugom i sa svojom majkom Nevenkom. Brat Eugena Verbera Jichak živi u Izraelu a, drugi unuk Andreja s porodicom takođe u Izraelu a Eugenov sin Daniel u Njujorku.

  Njima smo sa ovog nezaboravnog skupa poslali srdačan pozdrav.

cigoja-sajam-3

   Na 60. Međunarodnom Sajmu knjiga u Beogradu u hali 1, na štandu izdavačke kuće „Čigoja štampa“ biće predstavljena knjiga „Primili smo vaše pismo“.

   U petak 30. oktobra 2015. godine od 16 do 17. časova autorka Mirjana Belić-Koročkin-Davidović razgovaraće sa posetiocima i potpisivati knjigu.

   Očekuje vas uz srdačan pozdrav.

.

ilustrovana1000x1400

Odlomak iz teksta objavljenog u „Ilustrovanoj Politici“ od 16.2.2016.

dsc_7239-1200x800

U ponedeljak 29. februara 2016. godine u Biblioteci grada Beograda u Čitaonici Odeljenja umetnosti predstavljena je knjiga „Primili smo vaše pismo...“.

U veoma prijatnoj atmosferi poznatih beogradskih ličnosti iz javnog života, pre svega umetničkog i prijatelja autorke (oko 100 posetilaca) knjigu su predstavili Borko Gvozdenović, novinar, publicista i književnik, Mirjana Milovanović, urednica rubrike „Među nama“, profesor Univerziteta doktor Milivoje Pavlović i autorka.

Odlomke iz knjige čitao je glumac Milan Mihailović Caci dok su Ivana Mandić, viola i Vojislav Jocić, fagot, članovi Simfonijskog orkestra RTS-a izveli nekoliko kompozicija.

Moderator večeri bila je Vesna Dedić, novinarka.

U prijatnom ambijentu nastavljen je razgovor na koktelu priređenom za sve prisutne.

Snimio: Vladimir Stanišić Civla